Skritt mot Athen

Skritt mot Athen er et demokratisk «pilgrimsprosjekt».

 

Plataea – Athen – Marathon

5 dager når det passer (tors.-tirs), mellom 03.05-14.06.19 og mellom 02.08.-20.09.19

Nedlast: Marathontur 2019
Rute detajert nedlast:   Marathontur detaljert om ruten

For bedrifter og enkeltpersoner/private
Kostnad; ca. 8000; hotell, fly, transport. Dette er litt avhengig av billettene du selv bestiller.  Tips til oversikt over flyreiser: www.momondo.com
Ta del i en bit av vår kulturs viktigste historie: Denne turen “fra Plataea til Marathon” i september setter fokus på kunnskap og holdninger som lå til grunn for demokratiets utvikling, hvor demokrati var medbestemmelse, og medvirkning. Her var en forventning til at mennesket kunne, at det var dugelig; et meget positivt menneskesyn. En dag: Gå over 4 mil, fra Plataea til nord- Athen; Elefsina/Eleusis. Transport hvis ønskelig hvor man venter i Elefsina (Dødens rike-kultby).
Med den fysisk tilstedeværelse i dette kulturelle og historiske kjerneområdet for utvikling mot vår kulturelle vugge, presenteres tenkning og historie. Historien er dramatisk, tenkning, utvikling og kommunikasjonskunnskap «moderne». Det blir foredrag, og besøk på vår kulturs absolutte utgangspunkt, tematisk og stedsmessig.

Målsetting for turen:

– Få et godt innblikk i antikkens kultur; tenkning om kommunikasjon og utvikling. – Få forståelse for hvordan dette er relevant for individ, politikk, bedrift, skole og samfunn også i dag.
«Som selvutnevnt ekspedisjonslege på pilgrimsvandring i gamle Hellas, var det flott å gå lange turer i historisk natur, i sommertemperatur rundt 25-30 grader. Sekkene var litt tunge, men jeg hadde sikret meg ved å sende sekken med taxi på den lengste turen, i steden for å bære alt på ryggen. Vi fikk i oss væske og salt, og når noen tømte seg litt for mye for krefter, så kom de fint til hektene igjen, ved å få kjølt ned hodet med kaldt vann på hodet, og ved å legge kalde vannflasker på sidene av halsen for å kjøle ned blodet til hodet. 
Noen sprekinger var jo helt klart sprekere enn oss andre, men alt i alt var det en flott tur med compeed mot gnagsår. Anbefaler å bruke glatte, tynn strømper som ikke gnager, og inngåtte joggesko. En annen stil enn hytte-til-hytte med Den Norske Turistforening. Jeg var ikke forberedt på at føttene hovner i varmen, og en av de erfarne Hellas-kjennerne anbefalte stramme sokker som marathon-løpere bruker. Det får vi ta med neste gang!
Med vennlig hilsen «fastlege»
«Det var ein kanon tur i fjor, og eg har lyst på fleire turer»    
«Jeg synes dette var en veldig givende tur. En sosial tur der du blir kjent med både dine felles reisende og persere, spartanere, grekere, filosofer og greske guder. Man ble fort kjent med alle de andre gjennom felles middager og samlinger over noen øl. Hellas er fantastisk og det å kunne få vite mer om det som skjedde for 2300-2800 år siden er utrolig givende når du er der alt skjedde. En annerledes opplevelse med kunnskapsrik og engasjert reiseleder.»
«En viktig erfaring fra denne turen (dannelsesturen), var å oppdage hvor relevant og aktuelt de gamle grekernes kunnskap om samfunnet er for den tid vi lever i dag».
«Turen til Hellas sammen med Anders som turleder var spennende og innholdsrik. Han er kunnskapsrik og formidlet informasjonen på en flott måte. Det å avslutte turen på Akropolis var bare helt topp.»

Hotel 2 første netter: https://www.booking.com/hotel/gr/philoxenia-theba.no.html?aid=357019;label=gog235jc-hotel-XX-gr-philoxeniaNtheba-unspec-no-com-L%3Ano-O%3AwindowsS10-B%3Achrome-N%3AXX-S%3Abo-U%3AXX-H%3As;sid=3d1854f25b422ac2b8976b245c5c3828;dist=0&sb_price_type=total&type=total&

 

 

2019

Athen-Delfi, mellom 24.05-26.06.,  16.08.-18.09.18.                                                                                                                                                      Fra ukedagene torsdag til tirsdag,med eventuell forlengelse etter ønske.

Video på youtube: Evripides «Ion»; Creusa in the cave  https://www.youtube.com/watch?v=z9sIh89fS2w

 Pris: Fly ca 3300, hotell ca 2000. Pluss deltakeravgift (transport og bok). 3500-

For enkeltpersoner/private. Dette er en behagelig tur som baserer seg mest på transport i minibuss.

Med minst 6 påmeldte samfunnsengasjerte, sosiale, eventyrere går vi fra fjellpasset (fjellet Kithaeron)mellom Attika og Boiotia, Kaza Pass. Vi går til Plataea. Mot slutten av dagen er i vi «Musenes dal». Her ble den greske mytologien skrevet ned, og her tilba de kunnskapen. I mytologien var de vakre Musene kunnskapsgudinner. En historien som følger oss på turen, er «Ion» av Evripides -en av våre tre største klassiske dramatikere. Stykket kritiserte det selvgode demokratiet som slik blir tyrannisk, makten og religionen. Den tidligste kilden til «parrhesia» er Evripides, som nevner det i flere av sine stykker. Se mer om «Ion» i bloggen.

Nedlast:   Går til Delfi 7 september 2019